Letisko Poprad-Tatry má za sebou úspešné leto

20.10.2009 Poprad

Počas tohtoročnej letnej sezóny (jún - september) zaznamenalo letisko Poprad - Tatry nárast pasažierov. \"Mali sme 25.612 cestujúcich, čo je o 1,5 % viac oproti rovnakému obdobiu v roku 2008.
Leto sa tak dá hodnotiť ako úspešné, \" skonštatovala riaditeľka letiska, Ivana Herkeľová.
Tento vzostup sa podarilo dosiahnuť aj napriek krachu Sky Europe, keďže v septembri sa už nelietalo do Londýna na linke s 93-% vyťažením. Za týmto výsledkom podľa slov riaditeľky stojí aj táto zrušená linka, a taktiež charterové lety do Burgasu, ktoré využilo medziročne o 8 % viac cestujúcich. Dodala, že tomu napomáhajú aj nové linky do Bratislavy a Bologne, ktoré pribudli v roku 2009.
Letisko ponúkne svojim cestujúcim ešte viac letov, od 25. októbra pribudnú už avizované nové lety do Varšavy a Bruselu. Do Varšavy sa podľa slov Herkeľovej bude lietať v stredu, piatok a nedeľu a do Bruselu poletí lietadlo každý štvrtok. Od decembra pribudnú sobotné lety do Kyjeva.
V rámci spolupráce Danube Wings a Českých aerolínií bude obnovené aj spojenie do Londýna trikrát týždenne. Pribudne tiež Manchester, vždy v utorok a vo štvrtok, každú sobotu Dublin a popri tom sa naďalej bude lietať do Bratislavy, Bologne a Bazileja.
Letisko zaznamenalo zvýšený pohyb cestujúcich aj v prvých deviatich mesiacoch tohto roku. V období január - september 2009 sa počet príletov a odletov zvýšil o 18 %.
 

Vyberte región